SEKE REFERENSPROJEKT

Här nedan är ett axplock av våra projekt. Titta även gärna på vår projektlista.

2022-09-29 Ryd Västra

Den 29 September hade vi slutbesiktning på projekt Ryd Västra, där vi levererat en ny vindkraftanslutning åt EON Energidistribution AB. Ungefär ett år tidigare, hösten 2021, tog vi första spadtaget. Stationen är placerat mitt ute i skogen, utmed en sambyggd 130/400kV ledning. SEKE har levererat ny byggnad med kontrollanläggning och ett 36kV ställverk. Utomhus har vi levererat ett 130kV ställverk med två linjefack och ett trafofack. I slutet av projektet växlades 130kV linjen av och spändes in i nya inledningsportaler. Hela linjesträckningen skyltades även om, ca 90 stolpar.

2022-09-07 Torsebro

I början av året levererade vi ett ställverk åt EON Energidistribution i Torsebro. SEKE levererade ny byggnad med montage, konstruktion, provning och driftsättning av 10st fack 72,5kV GIS, kontrollutrustning och tillhörande kabelarbeten. Kabelförläggning och nya kabelavslut både inomhus och utomhus. Kabeln i fråga var 1x1200mm2 72,5kV och är med andra ord inte lika medgörlig som en dammsugarsladd!

   

2021-10-04 Alebo

Under 2021 slutbesiktade vi tillsammans med EON Energidistribution en helt ny station, Alebo. Stationen är byggd för en vindkraftanslutning för totalt 36st vindkraftverk.
Vi har levererat kontroll och ställverksbyggnad, transformatorfundament, nollpunktsfundament, ett helt nytt 130kV ställverk utomhus samt ett 36kV ställverk inomhus.
130kV linjen växlades över till nya ställverksportaler för att kunna ledas in till det nya ställverket.

2021-09-14 Malfors

Ett intressant projekt som vi levererat till Tekniska Verken i Linköping har nu avslutats efter sommaren. Vi har levererat en ny byggnad, med 10kV ställverk, kontrollutrustning och batterisystem. Byggnaden huserar även två stycken transformatorbås där vi installerat två stycken 130/10kV transformatorer. Vidare har vi bytt ut hela 130kV ställverket, så när som på stålstativet för en av samlingsskenorna. Ett invecklat och avancerat projekt med ombyggnad under drift, blandat med en helt ny byggnad som har gjort projektet till en mix av utmaningar.

  

2021-06-29 Laggarhult

Vi har i dagarna levererat och slutbesiktat en 20kV station åt Tekniska Verken Katrineholm Nät AB. Vi har levererat ny byggnad med 24kV ställverk, kontrollutrustning och batterisystem. Två nya transformatorförband, utgående kablage, staket med tillhörande markarbeten.

2021-06-23 Hjortkvarn/Boda

De två stationerna Hjortkvarn och Boda är nu slutbesiktade och överlämnade till E.ON Energidistribution AB. I Hjortkvarn har vi levererat ett nytt 40kV ställverk, nollpunktsutrustning, ny byggnad innehållande 10kV ställverk och kontrollutrustning samt ombyggnation av luftledningar för att ansluta linjen till den nya stationen.

I Boda har vi levererat nytt 40kV ställverk, nya transformatorer (E.ON), nytt transformatorkablage, ny kontrollutrustning för 40kV i ny byggnad, nollpunktsutrustning.
Värt att poängtera är att stationen byggts om i etapper med provisorisk 40kV kabel för att upprätthålla driften under ombyggnationen.


2020-05-08 Hultsfred

Till EON Energidistribution har vi nu överlämnat station Hultsfred. I stationen har vi kompletterat med nya 40kV effektbrytare, uppfört en ny byggnad innehållande 10kV ställverk, kontrollutrustning. Transformatorer och transformatorgropar har bytts ut och anpassning av transformatoranslutningarna har utfört. Vidare har nollpunktsreaktorerna bytts och ställts upp på nya fundament.

 

2020-01-17 Slutbesiktning Kvistofta

Den 17:e januari hade vi slutbesiktning med godkänt resultat av vår leverans till E.ON av station Kvistofta. Vi har levererat en komplett ombyggnad av stationen med bland annat nytt 50kV-ställverk, 2 styck transformatorfundament, ställverk- och kontrollrumsbyggnad, 10kV ställverk och kontrollutrustning. I entreprenaden ingick också elektrisk och mekanisk konstruktion samt provning och idrifttagning. Vill du veta mer om denna ombyggnad eller vårt bolag så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

 

2019-12-11 Sandfallet

I slutet av året avslutade vi projekt Sandfallet till Vattenfall Eldistribution. Leveransen bestod av en total ombyggnad av stationen omfattande nytt 40kV ställverk, transformator, markarbete, ny byggnad med 10kV ställverk, kontrollutrustning.

   

2019-09-23 Mörrum

Såsom jag skrev nedan så fortsätter vi att leverera till EON.

Vi har nu avslutat projekt Mörrum. I denna totalentreprenad ingick ny ställverks- och kontrollbyggnad med nytt 12kV-ställverk i 13 fack, LS-batteri och komplett kontrollutrustning. Utomhus har ett 50kV-fack byggs om med ny brytare samt ström- och spänningstransformatorer. I projektet ingick även ny nollpunktsutrustning samt lokaltransformator.

Stort tack till alla som deltog med att genomföra detta projekt på ett bra sätt!

   

 

2019-02-03 Sommen

Station Sommen har nu slutlevererats till EON Eldistribution AB med godkänt resultat och med nöjd projektledning. Leveransen innebar en komplett ombyggnad med ny byggnad, utomhusställverk, transformatorfundament, 10kV ställverk och kontrollutrustning.

Vi fortsätter nu att hjälpa EON med att förnya stationer Hultsfred, Kaxholmen och Mörrum.

Vill du veta mer, välkommen att kontakta oss.

2018-10-09 Slutbesiktning Möcklö

Rapport från EON station Möcklö.

Den 9 oktober genomförde vi slutbesiktning av station Möcklö med godkänt resultat. Vi har byggt om stationen med bland annat nya ställverk för 72/20/10kV, markarbeten, ny byggnad för 10/20kV-ställverk och kontrollutrustning, transformatorfundament, nollpunktsutrustningar och komplett kontrollutrustning. Vi ser fram mot nya utmaningar tillsammans med vår beställare EON Eldistribution.

2018-09-03 Slutbesiktning Hallingeberg

Den 23:e augusti hade vi slutbesiktning av vår leverans till E.ON med godkänt resultat. E.ONs projektledare var mycket nöjd med slutprodukten och hur projektet genomförts. Vi har levererat en komplett ombyggnad av stationen med bland annat ny ställverks- och kontrollrumsbyggnad, transformatorfundament, 10kV ställverk och kontrollutrustning. Vill du veta mer, välkommen att kontakta oss.

 

2018-07-05 Brytarprovning/idrifttagning – AMS

SEKE har nu möjlighet att erbjuda brytarprovning upp till 145kV.
Vi kan även utföra AMS-arbeten upp till 72,5kV

Välkommen till oss med förfrågningar.

2018-06-18 Vi expanderar och söker nu Montageledare och Elkraftsmontörer

Vi söker nu drivna montageledare och elkraftsmontörer till vårt team.
Vi söker dig som är serviceinriktad, självgående och pålitlig, samt social och positiv och har lätt att kommunicera med olika personligheter.

Våra projekt ligger runt om i landet så du behöver vara beredd på att ligga ute i veckorna.

Det är en merit om du har arbetat med projekt inom arbetsområdet ställverksanläggningar samt att du innehar dokumenterad utbildning inom ESA-14, HLR och Heta arbeten.

B-körkort är ett krav.

Vi tillämpar Energiföretagens Arbetsgivareförenings Kraftverksavtal.

Vi är ett ungt och entreprenörslett företag och fäster stor vikt vid personkemi och driv. Vi samarbetar med de bästa leverantörerna och de intressantaste kunderna. Nu söker vi den bästa montören.
Hör av dig!

 

2018-06-01 Olika väder
Nu när sommaren kommit för att stanna kan man blicka tillbaka några månader och konstatera att var årstid har sin tjusning. Bilderna talar för sig själva.
Vi avslutar inom kort våra insatser i E.ONs station Möcklö efter fina insatser av våra UE och egna montörer. Nya härliga utmaningar väntar.
Ha en skön sommar alla!

2017-12-24 God Jul & Gott Nytt År
Idag önskar vi alla kunder, våra entreprenörer och leverantörer samt medarbetare en riktigt god jul och gott nytt år. Vi tar nu lite ledigt och ser tillbaka på en fin vecka med bland annat husresning på vår site i Hallingeberg.
Vi ses!

2017-10-13 Uppstart på site
Nu är vi igång. I veckan drog vi igång på två siter. Mark- och byggarbeten startar upp och pågår några veckor innan vi går igång med egen personal på plats. Allt enligt planerna. Återkommer med fler rapporter längre fram.

2017-08-10 KABELAVSLUT
Vi kan nu erbjuda oss att utföra kabelavslut upp till 145kV.
Kontakta oss på kontakt@seke.nu så berättar vi mera.

2017-08-01 Pågående projekt

EON Station Möcklö.
Stationen är belägen i Karlskrona. Vi utför på totalentreprenad en total ombyggnation av stationen med nytt 50kV ställverk, markarbete, byggnad, 10kV ställverk, kontrollutrustning inklusive montage och provning.

EON Station Hemsjö.
Stationen är belägen i Olofströms kommun i Blekinge. Totalentreprenaden omfattar byte av 145kV apparater för två styck befintliga kondensatorbatterier. I projektet ingår markarbete, ställverksapparater, komplettering av kontrollutrustning inklusive montage och provning.

EON Station Hallingeberg.
Stationen är belägen i Västerviks kommun. Vi utför på totalentreprenad ombyggnation omfattande markarbete, nya transformatorfundament, byggnad, 10kV ställverk, kontrollutrustning inklusive montage och provning.

EON Station Sommen.
Stationen är belägen i Tranås kommun. Vi utför på totalentreprenad en total ombyggnation av stationen med nytt 50kV ställverk, markarbete, byggnad, 10kV ställverk, kontrollutrustning inklusive montage och provning.